< Ga terug

Afleiding in coronatijd: doe mee met de tuinvogeltelling! 21.01

Voor iedereen is het een moeilijke tijd. Veel is al gezegd over hoe iedereen op zijn of haar eigen wijze deze coronapandemie en de beperkende maatregelen ervaart. En op welke manier je door deze tijd heen komt. Soms is een activiteit dan iets om naar uit te kijken. Ter afleiding, een aangenaam Lichtpuntje!

Als je aan die activiteit dan ook nog eens heel gemakkelijk, veilig en coronaproof kunt meedoen, is het helemaal mooi meegenomen. Daarom attenderen we u vanuit Raster graag op zo’n bezigheid. Die u eenvoudig vanuit uw woonkamer, balkon of tuin kunt uitvoeren.

De Nationale Tuinvogeltelling
Het laatste weekend van januari (29, 30 en 31 januari 2021) organiseert Vogelbescherming Nederland weer de Nationale Tuinvogeltelling. Jaarlijks doen tienduizenden mensen mee, misschien is het ook iets voor u om dit jaar mee te doen. Dankzij deze telling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die kennis kunnen we vogels beter helpen en beschermen. Ook kinderen kunnen meedoen, samen met de klas vanuit je eigen huis. Meer informatie kunt u vinden op Nationale Tuinvogeltelling | Vogelbescherming. Doe ook mee! Het is leuk, lekker buiten én nog eens erg nuttig!

Raster Warme Wintermaanden
Met de Raster Warme Wintermaanden willen we mensen laten weten dat we ze zien, dat we aan ze denken! Dat doen we met allerlei kleine en wat grotere acties en activiteiten. Meer informatie vindt u hier.