Weten wat ons werk betekent in 82 seconden? Bekijk onze video!

Samen Deventer: samenwerken aan sterke buurten

Samen met jou, als bewoner van deze gemeente, al onze collega’s van Raster Welzijn en Sam&ko kinderopvang en andere organisaties werken we aan sterke buurten. Waar je graag woont, bent en samen leeft. Dan wordt 1 plus 1 al snel 3. Dat is voor ons Samen Deventer; niet voor niets de titel van zowel onze maandelijkse podcastserie als ons magazine met de mooiste verhalen uit Deventer dat je een aantal keren per jaar kunt lezen. We werken gepassioneerd, dichtbij en met open vizier; door voortdurend ervaringen en kennis te delen voor het mooist mogelijke Deventer.

Onze medewerkers werken graag samen, met iedereen die het wil, en ook op andere terreinen dan zorg en welzijn. Ook thema’s als een fijne, gezonde buitenruimte, klimaatverandering en de energietransitie horen in buurten thuis. En in de buurt, daar zijn wij!

Voor Elkaar-teams Deventer: samen voor sterke Deventer wijken!
Sinds 1 januari 2021 zijn de sociale teams gesplitst in de Voor Elkaar-teams Deventer en Team Toegang Wmo. Zo kunnen inwoners nóg beter worden ondersteund. In de Voor Elkaar-teams Deventer werken onze professionals samen met collega’s van De Kern, MEE Samen en Solis. Iedere Deventenaar zoveel mogelijk ruimte heeft om zelf regie te kunnen voeren over zijn of haar eigen leven. Iedereen moet mee kunnen doen in de eigen buurt en prettig kunnen leven. Als daarbij ondersteuning nodig is, bieden we die dichtbij huis, in de eigen buurt. Vanuit de Voor Elkaar-teams. Samen voor sterke Deventer wijken!

Salland United: samen voor de gezondste regio in 2025!
In 2025 is Salland de regio met de gezondste inwoners. Een mooi vooruitzicht voor alle Sallanders! Onder de vlag van Salland United hebben vier gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, zoals Raster, Zorgkantoor Midden IJssel en Salland Verzekeringen de krachten gebundeld. Samen maken we ons sterk voor een soepele samenwerking rondom het versterken en verbinden van wat mensen elkaar te bieden hebben, preventie, het versterken van de zelfstandigheid en eigen regie, het optimaliseren van de inzet van (zorg) professionals en het organiseren van de juiste zorg op de juiste plek. Daarbij zetten we, zeker in zorg, technologie in om zaken te ondersteunen en of te versnellen.

Concreet betekent dit dat inwoners straks dichtbij huis (en indien nodig met begeleiding van een professional) kunnen werken aan een fijn, gezond en vitaal leven in en buurt waar het prettig samenleven is. We gaan er vanaf najaar 2021 mee aan de slag! Zodat we nu en in de toekomst samen met alle Deventenaren kunnen werken aan sterke buurten en daarnaast kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen garanderen. Want het is dan gewoon goed geregeld in Salland.

Verhalen uit de buurten