Ons werk in 82 seconden? Bekijk onze video.

De Pracht van het Alledaagse

Deze pagina heet ‘De Pracht van het Alledaagse’. Het is een ode aan het gewone, alledaagse leven. Een beweging van inwoners van Deventer die samen kleur geven aan hun leven. Ze komen voorbij obstakels. Ze weten elkaar te vinden als ze met iets zitten. Samen leren ze bewuster leven, meer met minder doen. Samen komen ze tot prachtige dingen! Een steeds groter groeiende groep inwoners, verdeeld over alle wijken van Deventer, vindt elkaar hierin. Ze doen wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn of wat ze juist willen leren. Wat zij samen op deze manier doen, meemaken en voor elkaar krijgen, presenteren we op deze pagina. Veel lees-, kijk- en luisterplezier! En zie het vooral als uitnodiging om aan te haken! Met wat je leuk vindt, te bieden hebt of juist wilt leren.

Stadsmagazine Deventer WAAG(t)

Dit Stadsmagazine is gemaakt voor en door Deventenaren die elkaar voor het maken van dit tijdschrift nog nooit hadden ontmoet. Die samen van alles kunnen, maar nog nooit een magazine hadden gemaakt. Ze hebben het samen geWAAGd dit avontuur aan te gaan! Deventer WAAG(t) en is een ode aan het leven. Het goede leven, maar ook aan de obstakels als het leven je (tijdelijk) niet toelacht. En vooral een ode aan mensen. Aan gewone Deventenaren die het leven mooier, leuker of interessanter maken. En een aanmoediging om met hen mee te doen. Inmiddels zijn er drie edities die digitaal en op papier op allerlei plekken in de stad te lezen zijn! Blader er digitaal doorheen door op bovenstaande covers te klikken.

Deventer VERWARM(t)

Overal in Deventer gonst het van de initiatieven. Hele gewone, alledaagse gelegenheden die het leven nét een stukje leuker maken. Je moet het maar weten! Op deze Google-kaart met pinnetjes kom je erachter. Hier vind je die mogelijkheid om je buurt te leren kennen of dat leuke initiatief aan de andere kant van de stad dat precies past bij jouw interesses. En draag zelf bij aan deze kaart! Deel jóuw hartverwarmende initiatief! Dat knutselclubje voor kinderen, samen sjaals breien, tuinen omspitten, fotograferen of samen eten. Elk idee waar mensen mogen aansluiten. Omdat de allerbeste ideeën in huis, de straat of de wijk nu eenmaal bij een kop koffie ontstaan en een podium verdienen! Volg @deventerverwarmt op Instagram en vind of deel jouw initiatief op deze Google-kaart.

Deventer Twinkelfestival
   
Onder de vlag van het Twinkelfestival worden verschillende activiteiten georganiseerd waarbij je de artikelen uit het Stadsmagazine Deventer WAAG(t) ook écht kunt beleven. Waarin Deventenaren een podium krijgen om hun kennis, kunde, passies en talenten te delen. Ze laten zichzelf zien in presentaties, optredens, workshops en tijdens ontmoetingsactiviteiten. Een festival voor en door inwoners, waar je ogen van gaan twinkelen! Doe mee en kijk voor alle activiteiten op de website!
Coaches van het Alledaagse

Coaches van het Alledaagse zijn mensen die op vrijwillige basis iets voor een ander en in hun buurt willen betekenen. Doordat ze zichzelf vanuit een mens-tot-mens contact inzetten, vinden ze vaak gemakkelijk de aansluiting en staan ze dichtbij bewoners. Ze kunnen er zijn voor hun buurtgenoot door te coachen bij alledaagse vragen. Met het oppakken van deze kleine, lichte coachvragen maken zij een groot verschil! Lees hier de laatste nieuwsbrief.

Podcast Aan de Stok met…

Marieke Peet en Judith Elders gaan, met een microfoon aan een stok, de Deventer buurten in. En voeren daar verrassende, spannende, mooie en ontroerende gesprekken over ‘het goede leven van alledag’. Hoe staan Deventenaren in het leven? Wat geeft een dag ‘een gouden randje’? Waar lopen ze tegen aan en hoe zijn ze ermee omgegaan? Wat is geluk? Laat je inspireren en ontroeren door prachtige gesprekken. Over alles wat het leven zo de moeite waard maakt!