Interessante podcasts, frisse magazines en betrokken films

Media

Podcasts
In onze podcastseries ‘Samen Deventer’ en ‘Aan de stok met…’ leer je niet alleen ons werk goed kennen, maar kun je ook inspiratie tanken uit ongewoon mooie gesprekken met gewone Deventenaren. Luister alle podcasts
Magazines
In het magazine ‘Samen Deventer’ delen we de mooiste verhalen uit onze werkpraktijk; mini-magazines belichten specifieke producten en diensten.Lees alle magazines
Films
Soms laten we de beelden voor zichzelf spreken. In films waarin we ons werk, en het contact met inwoners, jong en oud, laten zien.Bekijk alle films
Overige publicaties
Hier staan overige publicaties waarin onze medewerkers over hun werk vertellen. Bekijk alle overige publicaties

Podcasts

Podcast Samen Deventer: #Editie 19
In deze editie kom je meer te weten over de samenwerking tussen kinderopvanglocatie Sam&koos en het Deventer speelgoedmuseum, over de werkpraktijk van Buurtbemiddeling, hoe je de 'magie van het Opbouwwerk' terug hoort in de podcast Aan de Stok met... en welke win-win situatie er ontstaat als ondernemers en het jongerenwerk elkaar vinden in het project Jij doet er toe! Veel luisterplezier!

Podcast Aan de Stok met... #Editie 28
Marieke en Judith zijn in editie 28 van Aan de Stok met, vanwege de ‘ABCD-pressurecookers’, in de Deventer Bibliotheek. Dankzij een IJslandse muts komt er een mooi, open gesprek op gang met Bert. Over, in retrospectief, kritisch naar jezelf durven kijken. Leren in en van het leven. Hoe je daarvan kunt groeien. En dat een zekere leeftijd helpt om dit te kunnen doen. Het zet Judith en Marieke aan het denken. Veel luisterplezier bij een gesprek vol wijze lessen, dat toch niet belerend is. 

Films

Aftermovie eerste Deventer ABCD-festival!

 

Het was een mooie dag, 3 juni 2022! De dag van het eerste Deventer ABCD-festival. ABCD is Asset Based Community Development. Oftewel; hoe kun je gemeenschapsversterkend werken? Als bewoner én beroepskracht! Geniet van de aftermovie.

Raster.Doet.Gewoon.

𝗥𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿.𝗗𝗼𝗲𝘁.𝗚𝗲𝘄𝗼𝗼𝗻. Raster werkt aan sterke buurten, veerkrachtige gemeenschappen en het mooist mogelijke Deventer! We zijn dichtbij bewoners, jong en oud. Letterlijk in de buurt om contacten te leggen en te werken aan vertrouwen, om van daaruit van betekenis te kunnen zijn. We versterken alles wat er al aan kennis, kunde, talenten, passies en middelen aanwezig is in de Deventer wijken, en verbinden dat. Zo wordt het sociaal weefsel dat een gemeenschap vormt, steviger, wijken sterker en gemeenschappen veerkrachtiger. Raster.Doet.Gewoon.

Mindset

Mindset is het platform over mentale uitdagingen waarmee we taboe’s willen doorbreken. Dat doen we vanuit het Raster Jongerenwerk en in samenwerking met onder meer Kunstcircuit, Bibliotheek Deventer, Burgerweeshuis, Pactum jeugd- en opvoedhulp, Impluz en YFC. Elke uitzending gaan we in gesprek met BN’ers over hun mentale uitdagingen. Bekijk deze trailer, volg Mindset via Instagram en bekijk de afleveringen op het Youtubekanaal van Mindset.

Kleurrijk Deventer

Op 10 december 2021, op Paarse Vrijdag én Human Rights Day, deelden allerlei Deventer organisaties om exact 12 uur deze video ‘Kleurrijk Deventer’. Gepresenteerd door onze jongerenwerker Fabian Schrijver, en gemaakt op initiatief van Raster Groep, Dtown Raster, Etty Hillesum College, gemeente Deventer, Meldpunt discriminatie en de Deventer Schouwburg. Met als centrale vraag: wat betekent vrijheid voor jou? Zo sloegen we op 10 december, als stad, de handen ineen. Om te laten zien dat al onze verschillen zorgen voor kleur!

Over het project ‘Adres onbekend’

Adres Onbekend is een uniek project ontstaan tijdens de eerste lockdown, maart 2020, om onbekenden met elkaar te verbinden. Deze documentaire geeft een kijkje in het leven van vijftien Deventenaren (van wethouder tot zorgpersoneel en van jongeren tot gepensioneerden) en hoe zij de coronapandemie en dit project hebben beleefd.

Over de samenwerking tussen Raster en Solis

Weten wat ons werk betekent?

Bekijk dan deze video, binnen slechts 82 seconden ben je op de hoogte!

 

Lees verder

Deventer in beweging

Zoals u in eerder berichtgeving al kon lezen, hebben Raster Welzijn en DRTV de handen ineen geslagen om mensen in beweging te krijgen tijdens deze coronaperiode.

 

NEW RELEASE: Raster DTown geeft ‘Motivatie’ in de vorm van unieke videoclip!

Tijdens de Corona tijd leek alles stil te staan, maar niets bleek minder waar. Twee jongerenwerkers van Raster besloten het heft in handen te nemen en zijn elke week live gegaan op social media. Samen met kijkers schreven zij een nummer en maakten ze een videoclip. Het resultaat, het prachtige nummer Motivatie met een video geschoten op de bekendste plekken onze geweldige stad!

 

Overige Publicaties

Muurposter 2022 #3

Muurposter 2022 #2

Muurposter 2022 #1

Muurposter 2021 #1

Muurposter 2020 #3

Muurposter 2020 #2
Muurposter 2020 #1
Muurposter 2019 #3
Muurposter 2019 #2
Muurposter 2019 #1
AVG