Interessante podcasts, frisse magazines en betrokken films

Media

Podcasts
In onze podcastseries ‘Samen Deventer’ en ‘Aan de stok met…’leer je niet alleen ons werk goed kennen, maar kun je ook inspiratie tanken uit ongewoon mooie gesprekken met gewone Deventenaren. Luister alle podcasts
Magazines
In het magazine ‘Samen Deventer’ delen we de mooiste verhalen uit onze werkpraktijk; mini-magazines belichten specifieke producten en diensten.Lees alle magazines
Films
Soms laten we de beelden voor zichzelf spreken. In films waarin we ons werk, en het contact met inwoners, jong en oud, laten zien.Bekijk alle films
Overige publicaties
Hier staan overige publicaties waarin onze medewerkers over hun werk vertellen. Bekijk alle overige publicaties

Podcasts

Podcast Samen Deventer: #Editie 19, 08.06.2021
In deze editie kom je meer te weten over de samenwerking tussen kinderopvanglocatie Sam&koos en het Deventer speelgoedmuseum, over de werkpraktijk van Buurtbemiddeling, hoe je de 'magie van het Opbouwwerk' terug hoort in de podcast Aan de Stok met... en welke win-win situatie er ontstaat als ondernemers en het jongerenwerk elkaar vinden in het project Jij doet er toe! Veel luisterplezier! Een nieuwe editie volgt na de vakantie, in september.

Podcast Aan de Stok met... #Editie 23, 26.01.2022
In editie 22 van Aan de Stok met… sloten Marieke Peet en Judith Elders 2021 af.  In editie 23 hoor je nog twee gesprekken uit die serie, opgenomen op en rondom de Brink. Over wat 2021 voor mensen heeft betekend. Is er iets in hun levens voorgevallen wat ze nooit gedacht hadden toen het jaar begon? Is ze iets positiefs overkomen? Hebben ze iets speciaals meegemaakt of ervaren? Hebben ze wat gemist? Wat wensen ze zichzelf en anderen toe? Luister naar twee mooie, korte gesprekjes! 

Films

Kleurrijk Deventer

Op 10 december 2021, op Paarse Vrijdag én Human Rights Day, deelden allerlei Deventer organisaties om exact 12 uur deze video ‘Kleurrijk Deventer’. Gepresenteerd door onze jongerenwerker Fabian Schrijver, en gemaakt op initiatief van Raster Groep, Dtown Raster, Etty Hillesum College, gemeente Deventer, Meldpunt discriminatie en de Deventer Schouwburg. Met als centrale vraag: wat betekent vrijheid voor jou? Zo sloegen we op 10 december, als stad, de handen ineen. Om te laten zien dat al onze verschillen zorgen voor kleur!

Over het project ‘Adres onbekend’

Adres Onbekend is een uniek project ontstaan tijdens de eerste lockdown, maart 2020, om onbekenden met elkaar te verbinden. Deze documentaire geeft een kijkje in het leven van 15 Deventenaren (van wethouder tot zorgpersoneel en van jongeren tot gepensioneerden) en hoe zij Corona en dit project hebben beleefd.

Over de samenwerking tussen Raster en Solis

Weten wat ons werk betekent?

Bekijk dan deze video, binnen slechts 82 seconden ben je op de hoogte!

 

Lees verder

Deventer in beweging

Zoals u in eerder berichtgeving al kon lezen, hebben Raster Welzijn en DRTV de handen ineen geslagen om mensen in beweging te krijgen tijdens deze coronaperiode.

 

NEW RELEASE: Raster DTown geeft ‘Motivatie’ in de vorm van unieke videoclip!

Tijdens de Corona tijd leek alles stil te staan, maar niets bleek minder waar. Twee jongerenwerkers van Raster besloten het heft in handen te nemen en zijn elke week live gegaan op social media. Samen met kijkers schreven zij een nummer en maakten ze een videoclip. Het resultaat, het prachtige nummer Motivatie met een video geschoten op de bekendste plekken onze geweldige stad!

 

Overige Publicaties

Muurposter 2020 #3

Muurposter 2020 #2
Muurposter 2020 #1
Muurposter 2019 #3
Muurposter 2019 #2
Muurposter 2019 #1
AVG