Weten wat ons werk betekent in 82 seconden? Bekijk onze video!

Kinderen en hun ouders/verzorgers

We leggen in de buurten van Deventer contact met jou en je kind(eren). Samen met jou, andere ouders/verzorgers, onze collega’s van Sam&ko, scholen, verenigingen en talloze vrijwilligers organiseren we activiteiten waardoor kinderen samen spelen en samen leven, ook als dat niet vanzelfsprekend is. Wil je op de hoogte blijven van alles wat we doen en organiseren? Ga dan naar onze Facebookpagina Deventer Kids. Ook op de Facebookpagina Toeleiding VVE Deventer vind je leuke activiteiten voor kinderen.

Over VVE

Peuterspelen met of zonder VVE biedt gelijke kansen voor alle kinderen binnen de Gemeente Deventer.

De (VVE)-Toeleiders gaan langs bij de ouders en komen niets halen, maar brengen. Hier nemen ze de tijd voor, naar gelang het nodig is. Iedere persoonlijke situatie heeft een andere behoefte, waar de toeleiders op inspelen.

Het kan hierbij gaan om samen met ouder een passende peuterspelen te zoeken en even te helpen bij de inschrijving, uitleg te geven over het verschil tussen de KinderOpvangToeslag of een Gemeenteplek. Aan een gemeenteplek is te allen tijde een wederkerigheid verbonden. Ook hierbij kunnen de toeleiders u helpen en wordt er altijd gekeken naar waar de interesse van de ouder ligt. Mocht u niet in staat zijn om aan de wederkerigheid te voldoen dan kan er gekeken worden wat wel mogelijk is. Indien u, als ouder, een gegronde reden hebt om niet aan de wederkerigheid te kunnen voldoen kunnen de toeleiders een wederkerigheid op maat afgeven gedurende een (on)bepaalde periode. Maar altijd in overleg met u, als ouder.

Indien nodig kunnen de toeleiders de ouders ook toeleiden naar onder andere Geldfit (zicht krijgen op de financiële situatie of aanvragen van kinderopvangtoeslag) de VoorleesExpress, Basisvaardigheden (taalaanbod Bibliotheek Deventer), Mantelzorg, Voor Elkaar Team, Match&Connect, Home-Start, Speelinloop (van 0-2 jaar in afwachting tot het kindje is geplaatst op peuterspelen) Deventer Doet (vrijwilligers aanbod), ouder attent maken op de mogelijkheid tot actieve betrokkenheid op onder andere de peuterspelen, basisschool, sportclub, vereniging et cetera. Al deze mogelijkheden kunnen een vorm van wederkerigheid zijn. Dit kan ten goede komen van uzelf en/of de maatschappij.

Contactgegevens Toeleiders (VVE):

  • Fanny Verschuur:  06-17284990
  • Sophie van Veelen: 06-57929923

Of mail naar toeleiders.vve@rastergroep.nl

Onderaan deze pagina vind je meer voorbeelden van ons werk en antwoord op de meest gestelde vragen.

Direct contact met ons