< Ga terug

Communicatiekasten; van en door Voorstad! 25.02

Communicatiekasten van en door Voorstad!
Als de coronatijd iets duidelijk heeft gemaakt, is het wel hoe zeer mensen bereid zijn een stapje extra te zetten voor een buur of buurtgenoot. Ook in Deventer staan veel bewoners van Deventer maar wat graag voor hun buren klaar!

Samen klussen, koken, koffiedrinken of een brief helpen schrijven; bewoners dragen graag hun steentje bij. Dat werd nog eens extra duidelijk tijdens de ‘WijzijnDeventer’-actie waarbij mensen zich spontaan melden met alles wat ze te bieden hadden! Maar hoe vinden mensen elkaar in wat ze te bieden en geven hebben? Zeker in deze tijd, waarin fysiek contact niet of nauwelijks mogelijk is. En mensen die iets nodig hebben, ook grotere risico’s lopen bij besmetting? De Communicatiekasten bieden dan uitkomst! Ze staan sinds kort in Voorstad.

Zichtbaar en te bezoeken
Volgens opbouwwerker Fernand Toebes voorzien ze in nog een andere behoefte. “Normaliter komen mensen op plekken in de buurt samen. Praten ze met elkaar en dan komt regelmatig van het een het ander. Nu is het allemaal lastiger. En dan zijn er wel digitale apps, zoals NextDoor, maar niet iedereen vindt het gemakkelijk daarin zijn of haar weg te vinden. Deze ‘fysieke’ kasten staan in de buurt. Ze zijn zichtbaar en te bezoeken; je kunt er, bijvoorbeeld tijdens een dagelijks ommetje, gewoon langslopen. En laten weten wat je te bieden of nodig hebt. Het is een spontane en mooie aanvulling op wat er al is en waar alles gemakkelijk en veilig samen komt. Ze zien er leuk uit en zijn echt van de buurt!”

Meer informatie?
Neem dan contact op met Fernand Toebes via mail of bel: 06-28780376.
Wil je contact met de opbouwwerker in jouw buurt? Kijk dan hier.