< Ga terug

Gerbrand: je doet er toe!

Jeroen was 18 toen hij vastliep. “Ik had moeite met bepaalde dingen, was niet heel zelfstandig, had twee keer een verkeerde opleiding gekozen en ook sociaal ging het me niet gemakkelijk af. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik van het leven wilde. Daarvoor had ik begeleiding van Halte Z. In een evaluatiegesprek kaartte ik mijn situatie aan en werd ik gewezen op het jongerenwerk van Raster en de reis die het ieder jaar maakte; de Expeditie.

Waar wil je aan werken?
Ik werd in contact gebracht met jongerenwerker Gerbrand en na een aantal prettige appcontacten ging het balletje rollen. We maakten een afspraak en hij liet me een filmpje zien. Maar stelde ook vragen over mezelf: waarom wil je mee, waaraan wil je aan jezelf gaan werken? Ik ging dat gesprek blanco in. Ik kende Gerbrand niet, de Expeditie niet en Raster een beetje. Na dat gesprek voelde ik heel veel vertrouwen en leek het me heel gaaf.

Ik kan nu iets van mijn toekomst maken!
Van tevoren schreef ik drie dingen op die ik wilde veranderen: werken aan mijn zelfstandigheid, motivatie vinden om succesvol in mijn studie te kunnen zijn en in sociaal opzicht stappen zetten. De Expeditie heeft me in alle opzichten verder geholpen. Ik ben zelfstandiger geworden en minder afhankelijk van mijn ouders. Mijn motivatie in mijn studie is toegenomen; ik ben vorig jaar dan ook ‘gewoon’ overgegaan en heb vrienden gemaakt. Ik voel nu dat ik echt iets van mijn toekomst kan maken. Ook bij mijn reisgenoten gaat het stukken beter dan voor de reis. Het is spannend om erin te stappen, maar je komt er veel sterker uit dan je erin gaat.”