We komen graag met je contact om te zien of en wat we voor je kunnen betekenen. Hulp bij het organiseren van een activiteit, samen sporten of steun bij een probleem of als je een vraag hebt? Het kan allemaal! Hieronder lees je wat voorbeelden van wat we doen. Wil je weten welke activiteiten er met en door jongeren worden georganiseerd? Ga dan direct naar de Facebook– of Insta-pagina van Dtown Deventer
Actief op straat met onze Ambulant Jongerenwerkers
Verveel je jezelf wel eens of ben je wel eens op straat? Grote kans dat je een van onze jongerenwerkers kent. Je kan over alles met ze in gesprek. Of het nou over muziek gaat of school, over hobby’s of je toekomst, ze zijn er voor jou en om jou en je vrienden te leren kennen. Samen met de jongerenwerker uit jouw wijk kan je activiteiten organiseren of je kan gewoon je verhaal bij ze kwijt. En net zo belangrijk: ook als je in de problemen zit kan je bij ze terecht. De jongerenwerkers van Raster hebben een groot netwerk door de hele stad dus wie weet kunnen ze wat voor je betekenen. Spreek ze gewoon aan. In de wijk Keizerslanden is er door jongeren en jongerenwerkers samen nu een vaste voetbalmiddag in sporthal De Kroon. En in Rivierenwijk wordt er al jaren door jongeren, onder begeleiding van een kinderwerker, gevoetbald. Kijk hier wie de jongerenwerker is in jouw buurt!
Sport & Spel
We vinden het belangrijk dat er voldoende te doen is voor jullie! Wat is er nou leuker dan samen sporten of toffe spellen doen? Of het nou om basketbal of wekelijks voetballen gaat, boksen of misschien wel een pannakooi regelen in jouw wijk. We zetten ons voor de hele stad in voor meer sport. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de Rastercup. Elk jaar doen hier zo’n 200 tot 300 jongeren aan mee. Een week lang wordt er gevoetbald, aangemoedigd, kan je gamen en zijn er vette optredens voor jong en oud. Heb jij nog meer van dit soort spetterende ideeën? Mail, app of bel (06-43562303) met Deniz.
Een steuntje in de rug met een jongerencoach
Je komt ze tegen op jouw school in Deventer en in de wijk. De jongerencoach is er om jou te ondersteunen met alles waar je maar mee zit. Waar de jongerenwerker naast het gesprek vaak activiteiten organiseert, richt de jongerencoach zich nog meer op jou als persoon. Heb je een probleem en zoek je een oplossing? Samen met de jongerencoach zoek je uit wat voor jou het beste werkt en bij je past. Of het nou over school, geldzaken, je vriendengroep, werk of misschien wel je thuissituatie gaat. Ze staan altijd voor je klaar. Ze kennen veel organisaties en instanties in Deventer en ze kunnen je helpen met hulpvragen, dingen uitzoeken of het zoeken naar een baantje. Vind je dit nog spannend? Geen nood, elke week kan je op donderdag je vraag ook stellen via onze Insta. Stuur op donderdag gewoon een berichtje naar @Dtown_Raster. Meer weten? Kijk hier wie de jongerencoach in jouw buurt is!
Ontdek je talent
Of het nou DJ, rappen, zingen, vloggen, dansen, kunst, theater, produceren of graffiti is. We doen het allemaal. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich kan ontwikkelen en dat je bezig kan zijn met jouw passie. Gedurende het jaar organiseren we activiteiten, een wekelijkse inloop, workshops en masterclasses door heel Deventer. Dit alles is gratis en  doen we o.a. samen met het Burgerweeshuis, Walhalla, De Hip en The Mall.  Vragen of heb je een leuk idee? Mail, app of bel (06-27478617) met Fabian.