< Ga terug

Mindset Deventer maakt mentale uitdagingen bespreekbaar 01.04

Praat erover! In een tijd waarin iedereen last heeft van de pandemie en jongeren enorm onder druk staan, is het voor veel jongeren nog niet gebruikelijk om hun mentale uitdagingen bespreekbaar te maken. Zo kun je het idee krijgen dat je de enige bent die een bepaalde uitdaging heeft. Om het onderwerp bespreekbaar te maken is Mindset Deventer ontstaan.

Podcast
Mindset Deventer biedt een platform waar jongeren met elkaar kennis delen, in discussie gaan en naar elkaar luisteren. Dit doet Mindset door bijvoorbeeld podcasts te publiceren en activiteiten aan te bieden. De eerste podcastaflevering komt zondag 4 april online. In deze podcast gaat gespreksleider Manu van Kersbergen in gesprek met rapper Sor, die van de een op de andere dag doof werd en De Sluwe Vos, die door o.a. corona voor een grote uitdaging kwam te staan.

Samenwerking
Raster jongerenwerker Fabian Schrijver is bij het project betrokken als productieleider en heeft met jongeren de inhoud uitgewerkt. Mindset is in samenwerking met Kunstcircuit, Bibliotheek DeventerBurgerweeshuisPactum jeugd- en opvoedhulp, Impluz en YFC ontstaan. Volg het project op Instagram (@mindset_Deventer).

Foto: Nusa Meijboom