< Ga terug

Opkikker voor jongeren van Dtown Deventer

De jaarlijkse samenwerking met stichting Drive for Life maakt het mogelijk dat wij ieder jaar een aantal jongeren die een ‘boost’ nodig hebben, een zorgeloze dag kunnen bieden.

Het gaat om jongeren die bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen of die een moeilijke periode hebben meegemaakt binnen het gezin. Denk aan ziekte of overlijden, een scheiding, psychische klachten of andere vervelende omstandigheden waardoor zij hun motivatie kwijtgeraakt zijn.

Jongerencoach Robin Ooms: “vanuit preventie is het heel belangrijk om met deze jongeren in contact te komen en aan te haken. Een mooi evenement zoals mogelijk gemaakt door de stichting Drive for Life kan die boost geven en ook meer dan dat. Door de verbinding die wij hier leggen, kunnen wij niet alleen op deze dag maar ook daarna, betrokken blijven en de jongeren helpen de goede weg te wijzen. Door dichtbij en zichtbaar te zijn. En ze te sturen bij het maken van juiste keuzes. Daar doen we het voor!”

Lees het verslag van Drive for Life vrijwilliger Vincent van Deth:

De Stichting Drive for Life reed afgelopen weekend richting Deventer. Hun doel? Jongeren van Dtown een flinke opkikker geven met een gave rit in een bolide. En niet zomaar een bolide!

Startpunt
Het is zaterdagochtend, de zon staat krap een uur te stralen wanneer de motorrijders vanaf het startpunt Piet van Donkplein vertrekken voor hun laatste verkenningsrondje. De route leidt de deelnemers vanaf Deventer langs uitgestrekte akkers naar sportcentrum Papendal. Papendal is dé thuisbasis voor alle Nederlandse topsporters. Buiten dat het een prachtig sportcentrum is, is het daarmee ook een hele inspirerende plek.

Nadat de motorrijders zijn vertrokken, komen de eerste vrijwilligers rond 9.00 uur aan. Op een grote parkeerplaats naast Ijsbaan – en Zwemparadijs de Scheg worden de vrijwilligers gebriefd waarna ze direct in actie springen. Met linten en pionnen worden parkeervakken afgesloten, vlaggen worden neergezet en last minute rijdt er iemand heen en weer naar de Action om nog wat te kunnen improviseren. Binnen no time is alles opgezet en is het wachten op de eerste auto’s…

De chauffeurs arriveren
Bij iedere rit kijken de vrijwilligers na het gereedmaken van de verzamelplaats met veel enthousiasme uit naar de auto’s. Bij ieder zwaar motor – of uitlaatgeluid in de verte kijken ze hoopvol naar elkaar en daarna weer naar de weg om te kijken welke auto als eerste aankomt.

Rond 10.00 uur arriveert de eerste deelnemer. Het is de vertrouwde safetycar van ESV die als eerste de parkeerplaats opdraait. Het mediateam komt direct in actie. De fotografen dirigeren de auto’s naar een lege parkeerplaats waar er een foto van auto en chauffeur wordt gemaakt.

Daarna rijden de auto’s de afgezette parkeerplaatsen op om zich naast elkaar op te stellen. Het duurt nu nog een uur voordat de bolides met de rit gaan starten.

De jongeren van Dtown
Het zijn niet alleen de vrijwilligers van Drive for Life die vol adrenaline zitten en slecht hebben geslapen vrijdagnacht. Hoewel de stoet pas om 11.00 uur zou vertrekken, kwamen de eerste jongeren al om 9.30 uur aan bij de parkeerplaats. Vol verwachting over wat nog moest komen, camera in de hand om niets te hoeven missen en de hele dag vast te leggen.

“Jij bent vroeg Erik?” zegt een stem tegen de allereerste jongere die wordt afgezet door zijn moeder. Het is de stem van Robin Ooms, jongerencoach bij Raster en aanvrager van de rit in Deventer. Robin heeft dagelijks te maken met jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en wil ze met het organiseren van deze dag een welverdiende opkikker geven.

Met een glimlach op zijn gezicht verwelkomt hij de deelnemende jongeren en hun begeleiders. Wanneer iedereen aanwezig is, is het tijd om een auto uit te zoeken: de pret kan beginnen!

Papendal
Iets na 11.00 uur vertrekken de deelnemers richting Papendal. Nadat de auto’s Deventer uit rijden, voert de rit over pittoreske landweggetjes naar het Zuid-Westen. Via Het Nationale Park de Hoge Veluwe zakt de stoet af in de richting van Arnhem. Daar aangekomen, is het tijd voor een pitstop bij sportcentrum Papendal. Alle deelnemers genieten van een heerlijke lunch terwijl de motorrijders nog even het tweede deel van de route doornemen. Om 13.30 uur vertrekt de optocht weer richting Deventer.

Finish!
Breed lachende gezichten van de jongeren, chauffeurs en vrijwilligers: overal om je heen zijn ze te zien. De rit is een enorm succes, dat is overduidelijk. Na een bedankje van de organisatie voor iedereen die heeft bijgedragen aan de rit was er nog één belangrijke activiteit. Het vereeuwigen van deze topdag met een groepsfoto. Het resultaat zegt genoeg!

Door Vincent van Deth, vrijwilliger bij de stichting Drive for Live