< Ga terug

Opruimactie in de Zandweerd 18.05

Opgeruimd staat netjes!

Buurtbewoners aan de Lange Zandstraat ontmoeten elkaar graag rond een gemeenschappelijke picknicktafel. Jongeren in de Zandweerd trappen graag een balletje op het naastgelegen voetbalveldje. Dat gaf irritaties en botsingen over en weer en de hangplek vervuilde.

Naam

Opbouwwerker Thomas Eikelboom en jongerencoach Robin Ooms gingen in gesprek met beide partijen. Robin: “Het bleek dat men elkaar nauwelijks kende en de emoties zo al snel opliepen.” De welzijnswerkers voerden een aantal gesprekken met de buurtbewoners en de jongeren. “Al snel merkten we dat ze elkaars naam leerden kennen. Dat maakt veel verschil! Er ontstond meer respect en buurtbewoners spraken de jongeren op een meer gelijkwaardige manier aan op gedrag.”

Actie

In de meivakantie volgde een schoonmaakactie. Jongeren en buurtbewoners staken samen de handen uit de mouwen om het plein op te ruimen. “Deventer Schoon Familie leverde de schoonmaakspullen en de gemeente Deventer maakte een container beschikbaar. Het resultaat? Een mooie, positieve sfeer, blije buurtbewoners vanwege het opgeruimde plein en blije jongeren vanwege het opgeruimde trapveldje. Go Ahead Eagles beloonde de actie zelfs met een mooie Eagles-voetbal!” De actie werd afgesloten met een hapje, drankje én ontmoeting rond de picknicktafel. Over win-win gesproken.

Lees hier verder over hoe we werken aan sterke buurten of neem direct contact op met een welzijnswerker in jouw wijk.