< Ga terug

Samen met Ouderenwerk op stap in Noordwijk 27.09

Raster werkt aan samenlevingsopbouw voor jong en oud. Onze sociaal werkers vind je in alle buurten in Deventer. Ook voor ouderen worden allerlei initiatieven opgestart. Zo zijn we onlangs op 9 september jl. een dag met elkaar op stap gegaan.

Voor sommige mensen begon de dag wel heel vroeg, want de bus richting Noordwijk vertrok om 8.30 uur. Met twee bussen gingen we op weg naar de eerste koffiestop met, niet te vergeten, een heerlijk gebakje.

Door naar Noordwijk, naar het strand! Waar we bijna op het strand werden afgezet. Voor sommige ouderen was het alweer even geleden dat zij de zee gezien hadden. Eén groep ging dan ook meteen natte voeten halen, een aantal mensen ging lekker winkelen of in de zon op een terrasje zitten. We genoten met elkaar van de mooie dag, de zee en elkaars gezelschap.

Onderling werden nieuwe vriendschappen gesloten, er werd gezellig gekletst. Vaak zijn deze uitstapjes een mooi begin van contacten in de buurt waar ook in het dagelijks leven gebruik van kan worden gemaakt. We deelden meteen de nieuwe Horizon uit. Een magazine waar interessante artikelen in zijn te lezen over Deventer en omgeving en uitleg staat over hoe de aanvraag voor het najaarsprogramma werkt. Wellicht hebben we daarmee aspirant-deelnemers enthousiast gemaakt. We ontmoeten u graag!

Mooi om te zien dat onze doelstelling, om ouderen sociaal weer aangehaakt te krijgen op een passende, prettige manier en het leggen van verbindingen en verdiepen van contacten in de buurt tot uiting kwamen tijdens deze geslaagde trip.

Dagje uit met Ouderenwerk