< Ga terug

Stoelyoga: dé zittende revolutie in Deventer!

Stoelyoga is een programma, georganiseerd door Raster, om een actieve levensstijl te ondersteunen en te bevorderen. Ben je in het nieuwe jaar op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging, probeer dan stoelyoga! Een innovatief programma dat de vitaliteit bevordert. Iedere maandagochtend bij het Kunstcircuit in Deventer.

Stoelyoga is een toegankelijke en veilige manier om te genieten van de voordelen van yoga, zonder de fysieke uitdagingen van traditionele yogahoudingen op de mat. Het programma is ontwikkeld door onze ervaren yogadocente, in samenwerking met Raster Ouderenwerk.
Feikje Reitsma, yogadocente: “Elke oefening is aangepast aan de unieke behoeften van de deelnemers. Stoelyoga omvat een reeks zorgvuldig geselecteerde houdingen en ademhalingstechnieken die niet alleen de lichamelijke gezondheid verbeteren, maar ook stress verminderen en de geestelijke gezondheid ondersteunen.”

Het is een vorm van yoga die je zittend op een stoel beoefent. Hierdoor is deze bewegingsvorm geschikt voor bijna iedereen, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Tijdens de stoelyoga-oefeningen werk je aan je lenigheid en spierkracht. Tegelijkertijd brengt stoelyoga je lichaam en geest geleidelijk verder in balans. Het is een leuke en veilige manier om te blijven bewegen tot op hoge leeftijd.

Naast het lichamelijk actief zijn biedt stoelyoga meer voordelen. Zoals het sociaal actief zijn. De wekelijkse lessen worden gevolgd door een trouwe groep deelnemers. Het einde van de les wordt afgesloten met een koffiemoment.

Lijkt het je wat om een proefles te volgen? Stoelyoga is iedere maandagochtend van 9:45uur tot 10:45 uur. Een yogales bestaat uit 45 minuten les en 15 minuten koffietijd. De lessen worden gegeven bij Kunstcircuit, Keizerstraat 70 in Deventer. Aanmelden voor een proefles kan via Sandra van Leeuwen: seniorenactiviteiten@rastergroep.nl of 06-28401465.