< Ga terug

Van politie leren over mediagebruik 26.04

Een ware belevenis was het voor de kinderen in de Vijfhoek toen ze onlangs een kijkje konden nemen in het Mobiel Media Lab. De vrachtwagen wordt door de politie ingezet voor contactmomenten als deze en ook als mobiele onderzoeksruimte.

Mediagebruik

De jongere kinderen konden in het Mobiel Media Lab dan ook de nieuwste technologische snufjes bewonderen. Aan oudere kinderen gaf de politie gebruikmakend van een Kahoot-quiz voorlichting over actuele onderwerpen als sexting, grooming en social media. Ook was er ruimte voor allerlei vragen. Daar werd volop gebruik van gemaakt! Onder de noemer ‘Vraag het de politie’ biedt de politie op deze website antwoord op allerlei vragen die bij oudere kinderen en jongeren kunnen leven.

 

Doorpraten

De samenwerking met Raster Kinderwerk maakte dat er later nog eens doorgepraat kan worden over deze belangrijke media-onderwerpen. Én dat er naast de voorlichting en het kijkje in de vrachtwagen tal van spelletjes gedaan kon worden. Dankzij de mooie samenwerking tussen politie, Team Toezicht en Raster Kinderwerk dus een interessante én superleuke middag, zo oordeelden de kinderen! Lees hier meer over wat we doen voor kinderen en hun ouders.