< Ga terug

Veertigjarig jubileum Horizon

Je leest het goed, de Horizon bestaat veertig jaar! Het 55plusblad voor en door ouderen is in veertig jaar tijd al zo’n honderdzestig keer bij vele ouderen in Deventer op de deurmat gevallen. Om deze mijlpaal te vieren, wordt op dinsdag 22 november het eerste exemplaar van een speciale jubileumeditie overhandigd aan directeur Welzijn & Kinderopvang bij Raster, Remco Greven.

Genoeg inspiratie
Remco roemt de inzet van alle vrijwilligers en het feit dat het blad steeds met de tijd is meegegroeid. “Als je de betrokkenheid ziet van de ruim honderd vrijwilligers en de positieve reacties van de ruim vijfduizend abonnees, dan gun ik alle 55plussers nog veertig jaar Horizon!” Greven krijgt het jubileumexemplaar overhandigd door redactielid Hetty Douma, vooral bekend van de gedichten. Douma maakt al vijftien jaar deel uit van de redactie. Als haar wordt gevraagd hoe de gedichten ontstaan, vertrouwt ze toe: “’s Nachts poppen de zinnen ineens bij me op!” Bij gebrek aan een notitieblaadje schrijft ze de zinnen op het eerste wat ze te pakken krijgt, zoals een papieren medicijnenwikkel. Douma en de andere redactieleden hebben nog genoeg inspiratie voor vele edities.

Jubileumeditie
De Horizon valt vier keer per jaar bij ruim vijfduizend ouderen op de deurmat. Het blad staat, naast activiteiten van Raster Ouderenwerk en vele andere Deventer organisaties, boordevol onderwerpen die leven bij 55plussers. Interessante geschiedenisweetjes over de herkomst van Deventer straatnamen bijvoorbeeld. Ook vinden de lezers er interessante en informatieve artikelen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Of reviews van films en boeken. Maar in deze speciale feestelijke editie natuurlijk vooral aandacht voor het jubileum! Zo heeft de Wethouder Wonen, Buurtvoorzieningen en Vrijwilligers Rob de Geest een bijdrage geleverd met een mooi stukje over wat de Horizon volgens de gemeente betekent voor Deventenaren. En gaan we terug in de tijd met een leuk stuk over de geschiedenis van de Horizon vanaf het allereerste moment in 1982.

Festiviteiten
Het veertigjarig bestaan van de Horizon is natuurlijk volop gevierd door de meer dan honderd bezorgers, de redactie en andere vrijwilligers. De festiviteiten rondom het jubileum worden afgesloten met de overhandiging van deze speciale editie aan wethouder Rob de Geest. Op 24 november is de redactie daarvoor uitgenodigd op het stadhuis.

Lees hier meer: Hoe we werken voor ouderen

 

(foto: Petro Hetjes)

Remco Greven ontvangt het jubileumexemplaar van redactielid Hetty Douma

Wethouder Rob de Geest ontvangt het jubileumexemplaar van redactielid Coen de Koning (foto: Petro Hetjes)