Zie jij jezelf als prettige verbinder, nieuwsgierig en met humor? Een ervaren toezichthouder met aantoonbare voorzitterskwaliteiten en een moderne kijk op het toezichthouderschap? Wil je toezicht houden op een organisatie die dagelijks een verschil maakt in levens? Draag je Welzijnswerk en Kinderopvang een warm hart toe?

Over Raster Groep
Raster Groep is een organisatie die welzijnswerk en kinderopvang biedt in de gemeente Deventer. We werken iedere dag in én aan buurten waar iedereen mee kan doen, verantwoordelijkheid kan dragen en zich gewaardeerd voelt. Dichtbij mensen, zichtbaar en benaderbaar.

De Raad van Toezicht
Raster heeft een Raad van Toezicht (RvT) die bestaat uit vijf personen. De RvT ziet toe dat de Bestuurder de organisatie effectief en doelmatig bestuurt. Ook is de RvT graag dichtbij, heeft een klankbordfunctie en een adviesrol bij strategische keuzes en vergadert minimaal vijf keer per jaar.

De toezichthouder die we zoeken
Voor de functie zoeken we een ervaren toezichthouder met aantoonbare voorzitterskwaliteiten. Iemand die gewend is binnen een bestuurlijk en politieke omgeving te acteren, midden in de (Deventer) samenleving. Een netwerker met een hoog maatschappelijk bewustzijn die snapt wat regionale cultuur, geschiedenis en dynamiek van de sectoren Kinderopvang en Welzijn met zich meebrengen. De voorzitter houdt overzicht, straalt vertrouwen uit en heeft ervaring met verdere professionalisering van de RvT. Gevraagd wordt een moderne kijk op het toezichthouderschap: transparant, dichtbij en betrokken met de juiste (bestuurlijke) afstand. Leden van de RvT houden werkbezoeken en zijn af en toe aanwezig op momenten buiten de vergaderingen, zoals de Rasterdagen of het kerstfeest. Dat maakt voorzitter zijn van de RvT bij Raster voelbaar betekenisvol en inspirerend. Daarnaast speelt de voorzitter ook een grote rol als sparringpartner voor de bestuurder en verbindende werkgever. Uiteraard heb je genoeg tijd beschikbaar om de rol van voorzitter te vervullen en is jouw affiniteit met de mensen voor en met wie Raster werkt, sterk voelbaar.

Meer informatie?
Herken jij jezelf en ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan uiterlijk 31 augustus 2023. Dat kan via deze link naar de vacaturepagina bij K+V. Je vindt er uitgebreide vacature-informatie; bij “solliciteer direct” kun je direct je cv en motivatie uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen (06-5060 3351). Martine is bereikbaar voor nadere informatie, wel is zij van 20 juli tot 14 augustus op vakantie.