< Ga terug

Cadeau-actie in Keizerslanden 19.04

Wie gun jij een cadeau? Kinderwerker Anne Fleur Nijhuis trok met een enthousiaste buurtbewoner de wijk Keizerslanden in om cadeautjes uit te delen aan kinderen. Maar niet zomaar. Het cadeautje was om weg te geven aan een vriendje in de buurt, een behulpzame buurman of een geliefde tante. Dat leverde blije én trotse gezichten op! En veel verbinding. Het bewonersinitiatief werd ondersteund door WijDeventer.

Dit cadeautje is voor jou omdat…
Samen met de buurtbewoner belde Anne Fleur aan met de vraag of het kind iemand uit de buurt kende om het cadeautje aan te geven. En waarom wilde het kind nou juist deze persoon iets geven? Daar werd diep over nagedacht en vervolgens werd het opgeschreven op een kaartje. Samen met het kind gingen de vrouwen dan op pad naar degene die het cadeautje kreeg.

cadeau-actie

Geven en krijgen
Het mooie van deze actie was dat het kind wat een cadeau mocht geven, zich helemaal trots voelde. ‘Wauw, ik heb iemand blij gemaakt!’ En de persoon die het cadeau kreeg, werd erg blij van het cadeau én dat hij of zij uitgekozen was. Een meisje had het er volgens haar moeder de volgende dag nog over. Een ander meisje kreeg een dag later een kaartje van haar buurman met de tekst ‘Lieve buurmeisjes. Wat een enorme verrassing toen de bel ging en jullie voor de deur stonden met zo’n leuk pakketje. Het voelt voor ons heel bijzonder dat jullie ons kiezen. Dank jullie wel, de buurtjes.’ Twee vliegen in een klap! Een klein gebaar met een groots effect. Lees hier meer verhalen over wat we samen met actieve buurtbewoners ondernemen.