< Ga terug

Zomertrein spektakeldagen 2021: feest voor thuisblijvers 31.08

Niet voor ieder kind is op vakantie gaan vanzelfsprekend. Speciaal voor hen, maar ook voor alle andere kinderen in Deventer, stond de zomer bol van zogenaamde spektakeldagen, die als een trein door de zomer reden. Elke week – en soms zelfs twee keer in de week – werd een speeltuin compleet opgetuigd met spectaculaire springkussens en andere attracties. De kinderwerkers, vrijwilligers en stagiairs zagen per keer zo’n 150 kinderen zich heerlijk vermaken.

Langs de wijken
Om iedereen een kans te geven om langs te komen, werden speeltuinen van allerlei wijken in en om Deventer benut. Maar ja, als je er eenmaal aan geproefd hebt, dan wil je best een eindje fietsen naar een verderop gelegen wijk! En zo kwam het dat een flink aantal kinderen week na week terugkwam om te springen, te knutselen, een bal te trappen of een ballonfiguur in ontvangst te nemen.

Bekijk de aftermovie:

 

Vertrouwde gezichten
Kinderwerkers zijn dáár in hun wijk, waar kinderen zijn. Op die manier kennen zij veel kinderen en vormen ze voor de kinderen een vertrouwd gezicht, zodat de kinderwerkers naar behoefte van betekenis kunnen zijn. Naast de fun, maakten de spektakeldagen dat kinderwerkers even konden bijpraten met kinderen en hun ouders én nieuwe kinderen leerden kennen.

Meer informatie
Meer weten over ons Kinderwerk? Wat we doen en ermee beogen? Klik dan hier. Volg Deventer Kids op FacebookInstagram of andere social media of neem rechtstreeks contact op met een kinderwerker in jouw buurt. Lees ook het bericht over de Struintochten waarmee je op ontdekking kunt in onze prachtige stad!