Weten wat ons werk betekent in 82 seconden? Bekijk onze video!

Voor actieve bewoners: de meest gestelde vragen

Hier lees je de vragen die ons het meest worden gesteld. Voor antwoorden op die vragen kun je direct bij ons terecht! Staat jouw vraag er niet bij? En wil je er gewoon eens over mailen of bellen? Neem dan direct contact met ons op en we kijken graag hoe we je verder kunnen helpen!

1. Wat doet jullie allemaal voor en samen met bewoners in de Deventer wijken?
Hier kun je meer informatie vinden over een aantal mooie voorbeelden van ons werk. Denk bij wat we doen in de Deventer wijken verder aan: ondersteuning van allerlei initiatieven (vanuit en samen met WijDeventer), de inzet van de Vrijwillige coaches en de buurtbemiddeling. Maar ook allerlei acties tijdens coronatijd om in contact te blijven en bewoners met elkaar te blijven verbinden (Samen eten, Soepdagen, Heppie Koffie, Bloemetjes- en Kaartjesacties etc.).

2.Ik wil iets organiseren in mijn buurt en heb geen idee welke stappen ik hiervoor moet zetten. Kunnen jullie me op weg helpen?
Natuurlijk. Wij hebben jarenlange ervaring met het ondersteunen van ideeën en projecten en zijn nieuwsgierig naar jouw idee! Neem direct contact met ons op.

3.Ik wil aan iets leuks meedoen in mijn buurt of in de stad Deventer. Weten jullie wat er voor mij allemaal te doen is?
We weten vast niet alles, maar hebben wel een redelijk beeld. Check bijvoorbeeld de social media van Raster, daar informeren we regelmatig over wat er allemaal te doen is. Of neem via deze link direct contact op met de opbouwwerker in jouw buurt.

4.Ik wil iets weten over WIJDeventer. Kan ik met mijn vraag bij jullie terecht?
Jazeker. Neem contact op met de opbouwwerker in jouw buurt, die helpt je graag verder! Of kijk op de website van WIJDeventer.

5.Ik wil me, bijvoorbeeld als vrijwilliger, graag inzetten voor mijn buurt. Kan dat?
Jazeker. We helpen je graag op weg, bijvoorbeeld door je in contact met andere buurtgenoten te brengen. Neem hier contact op met de opbouwwerker in jouw buurt. Die verkent met je graag wat jij leuk vindt en wat de mogelijkheden zijn.